Andullatietherapie

Wat is Andullatietherapie?


Andullatietherapie is een therapie, die gebaseerd is op variërende frequenties van trillingen, gecombineerd met warmte van infrarode straling, waardoor diverse pijnklachten van spieren en skelet kunnen verminderen. Inmiddels is gebleken dat de therapie, ingeval van langdurige, chronische aandoeningen, bij 84% van de patiënten tot een vermindering of verzachting van de pijnklachten leidde.

Hoe werkt het?


Gedurende de andullatiebehandeling, die zo’n 15 à 30 minuten duurt, ervaart de cliënt pulserende, ontspannende trillingen in het lichaam. Indien ook de infrarood aangezet wordt, zal de cliënt ook warmte ervaren. De infrarode warmte verbetert de bloedsomloop en wordt daarom sinds vele jaren toegepast in de medische wereld. Infrarood bestrijdt tevens pijn en ontstekingen en verzacht verkrampte spieren.
De overdracht van trillingen naar lichaamsorganen gebeurt via een proces dat ‘resonantie’ heet. De trillingen van de andullatiematras wekken deiningen op in het vocht waarin de lichaamscellen zich bevinden. Hierdoor wordt de cel gestimuleerd om meer energie te produceren. Daarnaast worden de lichaamseigen doorbloeding en het lymfesysteem zeer sterk gestimuleerd.
In de hersenen vindt een ander positief effect plaats: de trillingen stimuleren de afgifte van endorfine en hormonen, waardoor men zich na de therapie heerlijk ontspannen voelt.
De massage met andullatie gebeurt in een liggende positie op een speciaal matras met de onderste ledematen in een houding die ontspannend is voor de rug. Andullatie verzacht rug- en andere pijnklachten direct.
Ook is het mogelijk om een andullatie voetreflexmassage te krijgen.

Voor wie is het geschikt?


Vooral de ontspanning in het lichaam en het rustgevende effect veroorzaakt bij 84% van de behandelde patiënten een duidelijke vermindering van klachten.
Andullatie werkt bij mensen met de volgende klachten:|
1. Chronische pijnklachten (rugklachten, spanningsproblemen, artrose, reuma, fibromyalgie, hoofdpijn, migraine etc.)
2. (Top)sporters, om sneller te herstellen van zware inspanningen
3. Osteoporose
4. Menopauze
5. Pijnlijke gewrichten
6. Zwakkere en pijnlijke spieren
7. Neurologische aandoeningen.
8. Slaapstoornissen
Wat belangrijk is om u te realiseren, is dat Andullatietherapie niet de oorsprong van uw klachten aanpakt of veranderd. Bijvoorbeeld uw reuma zal niet genezen bij deze behandelvorm. Wel is andullatietherapie bewezen effectief bij het verlichten en/of verdwijnen van uw symptomen, zoals pijn, spanningen en zwellingen (door stimulatie van het lymfesysteem).
Andullatie wordt zodoende reeds toegepast in ziekenhuizen, door fysiotherapeuten en door professionele therapeuten.