Coaching voor kinderen

Coaching voor kinderen en baby’s

In de volksmond wordt dit ook wel babyfluisteren genoemd, maar ik vind dit zelf geen prettige benaming. Ik wil het daarom graag hebben over coaching. Mijn doel is om doormiddel van korte therapie weer rust te brengen in de situatie zodat je weer optimaal kunt gaan genieten van je gezin.

Het krijgen van een kindje of het hebben van een gezin is voor mij een van de waardevolste dingen van het leven maar het geeft vaak ook de grootste uitdagingen. Wanneer je ouders gaat worden heb je allerlei ideeën bij hoe het straks zal gaan wanneer de baby geboren is, welke leuke dingen je allemaal kan gaan ondernemen wanneer je kleintje een peutertje, kleutertje wordt. Helaas gaat het niet altijd zoals wij van te voren verwachten, en kunnen onze kleine wondertjes het ons ook heel erg moeilijk maken. Veelvuldig huilen, niet willen eten, niet willen slapen zijn wat voorbeelden waardoor je hele leven op zijn kop kan staan, de eindeloze vermoeidheid waar maar geen einde aan lijkt te komen.

Mijn vorm van therapie is gericht op deze praktische zaken, het is altijd een korte therapie waar je snel de resultaten van zult merken. Natuurlijk moeten we samen de inspanningen leveren maar meestal is er al een goed resultaat na een paar dagen.
Voor mij is het coachen van kleine kinderen en baby’s dan ook geen babyfluisteren maar een vorm van gedragstherapie. Door goed de situatie te beoordelen en de knelpunten te ontdekken kunnen we samen een plan van aanpak maken. Op deze manier heb ik al vele gezinnen mogen helpen om meer rust en vooral meer plezier in het gezin te mogen ervaren.

Ik werk met kinderen in mijn praktijk maar ook op locatie als u dat liever wenst of via een telefonisch consult.
Wilt u meer informatie over wat de mogelijkheden zijn en of ik u daarbij kan helpen bel of mail mij dan.